***       Водещите вечерни новини       на 25 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 25 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! СОС отново остана без председател. Иззеха смущаващ запис за убийството на Пейо, Габриела и майка ѝ имат съучастници


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 25 януари   

 

След почивката общинските съветници взеха решение да отсрочат избора на ръководител за 8 февруари от 10.00 часа. " За " предлагането гласоподаваха 51 общински съветници, " срещу " бяха трима, а двама гласоподаваха " въздържал се ". 

Така СОС още веднъж остана без ръководител. 

В края на съвещанието думата взе Борис Бонев, който предложи общинските съветници да се съберат във вторник на нова среща, с цел да не губят инерцията от днешния ден и при опция да си изберат ръководител преди 8 февруари, само че по този начин и не стана ясно ще има ли нова среща идната седмица.

***

Кметът на София Васил Терзиев разяснява бюджета на столицата. Той го дефинира като " рекорден бюджет " - 2,5 милиарда лв..

Той уточни, че в тазгодишната сума не се включват стоте милиона, които са по планове от държавния бюджет, където са доста удовлетворени от взаимната работа с районните кметове.

" Ако нямаме общински съвет - няма да мине, по този начин ще рекордният бюджет ще изчака малко и ще би трябвало да работим с този от 2023 година ", уточни той.

***

Заплита се жестокото ликвидиране на Пейо Пеев. Разследващите са иззели объркващ запис, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи. 

Има и съмнения, че в закононарушението са забъркани и други хора, с изключение на брачната половинка и тъщата на жертвата. Вече е ясно, че грижата за децата все още е поета от родителите на починалия Пеев.

***

Министерският съвет утвърди план на съглашение сред държавните управления на България и Съединени американски щати за съдействие в нуклеарната област, оповестиха от държавна пресслужба.

***

Два от блоковете, които включват реактори и обвързвано с тях съоръжение, ще се основават на създадено в Русия съоръжение, което Украйна желае да внесе от България, до момента в който другите два ще употребяват западна технология от производителя на енергийно съоръжение " Уестингхаус “ (Westinghouse).

***

„ В Министерство на защитата (МО) работим интензивно за построяването на инфраструктурата за новия военен аероплан F-16, тъй че да бъде реализирана оперативна подготвеност в плануваните периоди “. 

Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев в писмен отговор до народния представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

***

Изпълнителна организация " Медицински контрол " установи нарушавания в две лечебни заведения по случая със гибелта на 15-годишната Даная.

Не са спазени написаните правила в Наредбата за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули. От организацията са сезирали способените органи.

***

Спрямо ръководителя на проведената незаконна група, мъж на 49 година, са повдигнати пет обвинявания за изнудвания и насила, осъществени в интервала от септември до ноември 2023 г. на територията на Пловдив и Димитровград. За тези действия най-тежкото планувано наказване е отнемане от независимост от 5 до 15 година, санкция и конфискация на една втора от имуществото. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е чиновник на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, са повдигнати също обвинявания за изнудвания и насила. Спрямо четвъртия участник в проведената незаконна група, който също е чиновник на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, са повдигнати обвинявания единствено за изнудвания.

***

Мобилна група от психолози ще оказва поддръжка на ученичка от Варна, станала обект на експанзия. Те ще работят и с останалите възпитаници, оповестиха от пресцентъра на МОН.

Министерството на образованието и науката е стартирало цялостна инспекция по случая. Информацията към този стадий е, че забърканите са от няколко професионални гимназии във Варна. Затова и във всяко от учебните заведения ще работят психолозите от мобилната група. Ще бъде оказана и спомагателна поддръжка на учители от засегнатите учебни заведения за повишение на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната предварителна защита.

***

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп води пред сегашния държавен глава Джо Байдън с шест %, това сочи изследване на Ройтерс/Ипсос, представено от Българска телеграфна агенция.

Проучването, в което участваха 1250 пълнолетни жители на Съединени американски щати, сподели, че Тръмп води пред Байдън с 40% поддръжка против 34%, като останали интервюирани лица са споделили, че не са сигурни, че ще гласоподават или че възнамеряват да дадат гласа си за различен.

***

" Най-малко трима последователи на Игор Гиркин (с псевдоним Стрелков) бяха задържани през днешния ден пред постройката на Московския градски съд ", написа основаната в Нидерландия медия " Москоу таймс ".

" Десетки почитатели на някогашния министър на отцепническото образувание в Източна Украйна по този начин наречената Донецка национална република показаха се събраха в центъра на съветската столица ", добави изданието.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР